Glass Aactive
x
English
Glass Aactive
x
Burger
Meny
Burger
Lukk
Logo
English
Picture

Vinter i Blåfjell

Når Turte og Tvilling oppdager at en nissejente med rød lue har gjemt seg i Blåfjell, blir de gamle blånissene redde! For at Blåmor og Blåfar skal forstå at alle luefarger er like fine, ber Dronning Fjellrose dem om å lage en ny farge til dronningkappen hennes, samme farge som bergkrystallen hun har i kronen sin. Hjelp Turte og Tvilling med å finne ut hva Blåmor og Blåfar må blande i gryta for å lage den nye fargen!

Vinter i Blåfjell er et plattformspill med stadige strategiske utfordringer i spillbrettene. De foregår både innenfor og utenfor i Blåfjell, og dessuten i Bygda. En rekke små, animerte sekvenser tar deg igjennom historien og knytter brettene sammen. Dermed går du igjennom spillet i en bestemt rekkefølge den første gangen du spiller Vinter i Blåfjell. Etter hvert som brettene er låst opp, kan du fritt gå tilbake til hvilket som helst brett for å forbedre resultatene dine.

 

Vinter i Blåfjell-spillet er basert på Gudny Ingebjørg Hagens fantastiske nisseunivers, kjent gjennom julekalenderseriene på NRK, teateroppsetninger, bøker og CD-er. Spilleren får være blånissejenta Turte, som sammen med sin bror Tvilling, oppdager at en nissejente med RØD lue har gjemt seg i Blåfjell. Den urgamle Blåfjellregelen sier: ”Den blånisse som tar en rødnisse eller et bygdefolk inn i Blåfjell, må selv forlate Blåfjell og aldri komme tilbake”. Derfor blir de andre blånissene, og spesielt Blåmor og Blåfar, ganske forferdet når Turte og Tvilling presenterer Rødnissejenta. For å få blånissene til å forstå at alle luefarger er like fine, ber den kloke og gode Dronning Fjellrose om å få laget en ny festkappe med en helt ny farge - en blåfarge med litt rødt i. Den trenger de Rødnissejentas hjelp for å lage.Turte og Tvilling må finne både røde og blå bær, ake på skinn ned til bygda for å nisse kaker til Rødnissejenta, holde Blåfjell rent for søppel og lete etter bergkrystaller langt inne i Blåfjell. Når den nye kappen er klar, kan den urgamle Blåfjellregelen synges og spilles ut av Blåfjell

Bilder fra spillet

Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
se neste spill
W:
H: