Studiestart med optimisme og fremtidstro

13.08.2024
Markering av studiestart på HVL med en fullsatt sal på Festiviteten.
Høyskolen (HVL) markerte studiestart med rekordstor søknadsmengde. Og snart er det byggestart for maritimt simulatorsenter…
 
Tradisjonen tro inviterte høyskolen til studiestart med orientering for samarbeidspartnere, og etterfølgende seremoni med fullsatt sal i Festiviteten med nye studenter.
Prorektor for utdanning, Anne-Grethe Nausdal, oppfordret i sin innledning studentene til å gripe alle mulighetene som åpner seg i samspill med andre studenter, og hun trakk frem den perfekte beliggenheten høyskolen har midt i sentrum.

Over 425 studenter søkte seg inn på campus Haugesund via samordnet opptak denne gang, og en forventer at enda flere kommer til ut over høsten. Det er totalt 1800 studenter og 193 ansatte i Haugesund. I juni sendte en inn søknad om universitetsstatus, og en forventer en behandling av denne tidlig i 2025. Status som universitet vil ifølge Nausdal kunne bety mye i forhold til fremtidig finansiering, studietilbud og ikke minst attraktivitet i forhold til nye studenter.

Ordfører i Haugesund, Nils Konrad Bua, inviterte alle de nye studentene med på en byvandring 21.august med sosialt lag i etterkant i Wrangell-hagen. Bua kunne også fortelle at han kommer til å ha minst en lunsj på høyskolen hver uke, så her blir det god anledning til å komme med innspill til han og kommunen.
 
Campus Haugesund ble opprinnelig bygget for 1000 studenter, så det er helt klart et behov for mer areal; I september er det byggestart for det nye maritime simulatorsenteret (se bilde nederst) som skal etableres på sørsiden av eksisterende bygg. Kontrakten på prosjektet er tildelt Backe Rogaland og lokale Holon arkitekter. Bygget skal stå ferdig til studiestart i 2026.

Bilde under:Prorektor for utdanning, Anne-Grethe Nausdal.



Bilde under: Ordfører i Haugesund, Nils Konrad Bua.



Bilde under:Det nye maritime simulatorsenteret som føres opp på sørsiden av eksisterende bygg.



 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund