Reach Remote 1 kåret til Årets Skip 2024

04.09.2024
Reach Subsea's USV-fartøy 'REACH REMOTE 1' mottok denne uken prisen for Årets Skip 2024.
- Vi er veldig stolte!
Reach Subsea introduserte REACH REMOTE-konseptet i 2019, i samarbeid med KONGSBERG Maritime, som var hovedentreprenør. Utstyrt med avansert teknologi, gjennomgår fartøyet for tiden siste fase av ferdigstillelse ved Trosvik Maritime verft. Det er planlagt å starte et teknologikvalifiseringsprogram denne høsten, i samarbeid med store globale energiselskaper, inkludert Equinor, skriver Reach Subsea i en pressemelding.

Reach Subsea's 'REACH REMOTE 1' USV er det første av et par ubemannede 24-meters overflatefartøyer som vil revolusjonere offshore undervannsoperasjoner. Planlagt for bruk i 2024 under norsk flagg, er disse fartøyene i tråd med bærekraftinitiativ.

En nøkkelfunksjon ved REACH REMOTE USV-designet er evnen til å operere uten mannskap, styrt eksternt. Denne tilnærmingen gir betydelige fordeler når det gjelder driftskostnader, sikkerhet og utslipp, sammenlignet med å utføre de samme oppgavene med et mye større, bemannet fartøy. I tillegg er USV-ens integrasjon med fjernstyrte undervannsfarkoster (ROV) den første av sitt slag.

- Vi er veldig stolte over å bli tildelt prisen for Årets Skip for vårt første ubemannede fartøy, Reach Remote 1, som vi er sikre på vil bli den første i en serie av mange for å støtte vår ambisjon om å gi våre kunder bærekraftig tilgang til havområder, uttalte COO i Reach Subsea, Inge Grutle under prisutdelingen.

En enorm innsats har blitt lagt ned av teamene som er involvert i dette prosjektet.

- Å være en del av et så banebrytende prosjekt har vært en glede. Jeg er så stolt av den utrettelige innsatsen fra de ulike teamene, og jeg tror virkelig at dette prosjektet er et fyrtårn for industrien, sa visepresident for Reach Remote Bjørg Mathisen Døving.

CEO Jostein Alendal delte også sine tanker om prisen.

- For å revolusjonere en industri, må du innovere. For å innovere trenger du folk i organisasjonen og partnere ved din side som kan tenke stort, tenke annerledes, og overvinne utfordringene som dukker opp underveis. Reach Remote-prosjektet er et kraftig bevis på dette, og jeg er utrolig stolt over å se at det som en gang var dristige ideer, nå blir virkelighet. Vi er forpliktet til å fullføre dette til full drift. Å vinne prisen for Årets Skip er en enorm oppmuntring og en stor motivasjon for våre team. Vi ser frem til å fortsette det gode samarbeidet som er etablert med KONGSBERG og Massterly i fremtidig oppskalering av Reach Remote-fartøyene.

Se FRAMsnakk-sending med Bjørg Mathissen Døvik da hun snakket om prosjektet i 2023.
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund