Praktisk ledertrening møter scenekunst

12.09.2024
Geir Haraldseid fra Human og Morten Joachim Henriksen fra Haugesund Teater sørger for konkret og praktisk ledertrening på Leder & HR-dagen 27. september
Næringsforeningens Leder & HR-dag 27. september gir deltakerne et spennende innblikk i et helt nytt og innovativt konsept. Basert på et litt uventet samarbeid… 
 
Minst mulig vanskelig og mest mulig nyttig!
Lederlabben er et helt nytt konsept som fokuserer på praktisk lederutvikling.  Utgangspunktet for innlegget på konferansen 27. september, er den vanskelige samtalen, en sentral del av lederrollen som mange finner utfordrende, sier partner i Human as Geir Haraldseid – og legger til:
-Målet er å vise den vanskelige samtalen minst mulig vanskelig og mest mulig nyttig.

Bakgrunnen
-Lederutvikling handler i stor grad om å utvikle både selvinnsikt og ferdigheter. Selvinnsikt får vi gjennom refleksjon og tilbakemeldinger, mens ferdigheter kommer gjennom praktisk trening.

På et av våre lederkurs deltok Morten Joackim Henriksen, teatersjef ved Haugesund Teater. På kurset fokuserte vi på å gjennomføre vanskelige samtaler. 
I etterkant, mente Morten Joachim at treningen ville vært langt bedre om vi benyttet profesjonelle skuespillere.

-Og det var slik ideen til Lederlabben startet. Sammen har vi senere utviklet ideen til et innovativt konsept, der ledere trener på kritiske ferdigheter i samarbeid med profesjonelle skuespillere, for å si det litt enkelt, smiler Haraldseid. 

Kunst møter næringsliv
Konseptet er dermed et spennende samarbeid mellom Lederutviklingsselskapet Human a.s og Kulturinstitusjonen Haugesund Teater!
Et spennende og kanskje litt uventet samarbeid, men et klart og tydelig bevis på at når kultur møter næringsliv, oppstår det nye perspektiver og kreative synergier som fremmer innovasjon, styrker samarbeid og bidrar til både økonomisk vekst og samfunnsmessig utvikling, sier prosjektleder Ingeline Kaldestad i Næringsforeningen og fortsetter: 
 
-Lederlabben er et av innleggene på årets Leder & Hr-dag. Vi er både glade, stolte og spente på å kunne innlemme dette innovative innslaget  i programmet denne dagen.
I innslaget vil deltakerne først få et solid bakgrunnsteppe om «Den vanskelige samtalen» før ulike versjoner utspilles fra scenen, slik at teori og praksis møtes på en gjenkjennelig og lærerik måte.

Deltakerne på årets Leder & HR-dag blir publikum i disse samtalene og ikke aktive aktører, understreker prosjektleder Ingeline Kaldestad.
 
Her kan du lese mer om programmet

Her kan du se FRAMsnakk-sendingen om Lederlabben
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund