-Kreativitet er den viktigste ressursen ledere må forvalte

22.08.2024
Kreativitet er kilden til nye ideer og ny verdi for virksomheter. Derfor er det avgjørende at ledere forstår hva kreativitet er, og hvordan de kan stimulere den hos de ansatte, mener Ole Fredrik Norbye. Dette og mye mer snakker han om på Leder & HR-dagen 27. september. (Foto: Øyvind Ganesh)
Det mener ledereksperten og jazzpianisten Ole Fredrik Nordbye. 27. september kommer han til årets Leder & HR-dag, der han både deler nyttig kunnskap og imponerende musikk...   
 
En av de aller viktigste oppgavene for ledere er å legge til rette for og utnytte de ansattes kreativitet. Det mener Ole Fredrik Norbye, jazzpianist og førstelektor ved NLA Høgskolen, som i september kommer til Leder & HR-dagen i Haugesund.

-Kreativitet er kilden til nye ideer og ny verdi for virksomheter. Derfor er det avgjørende at ledere forstår hva kreativitet er, og hvordan de kan stimulere den hos de ansatte," sier Nordbye.

På Leder & HR-dagen skal Nordbye bl.a snakke omom spenningen mellom kunstig intelligens (AI) og kreativitet.
-Da AI ble allemannseie, ble det mye diskusjon om hvorvidt AI nå overgår menneskelig kreativitet. Jeg ønsker å rydde opp i begrepene og vise hva AI faktisk er god på, og hva som er unikt menneskelig kreativitet, forklarer han.

Nordbye mener debatten om AI og kreativitet i større grad må baseres på forskning, og ikke bare spekulasjoner.
-I begynnelsen var det mye tabloide overskrifter og unyanserte meninger. Når AI lager imponerende tekster, bilder og videoer er det fort gjort å bli blendet. Nå har vi heldigvis fått mye god forskning som vi kan lære av, sier han og fortsetter:
-Alt som er nytt er ikke nødvendigvis kreativt - selv om det er imponerende, påpeker Ole Fredrik og legger til:
-Derfor må vi både se på forskningen fra pyskologien som forsøker å forstå oss som mennesker, og vi må se på hva som ligger bak teknologien.

I tillegg til å holde foredrag, er Ole Fredrik selv en av landets fremste jazzpianister. Under foredraget vil han derfor spille musikk for å eksemplifisere hvordan kreativitet kommer til uttrykk.
-Mye kreativt, både innen kunst og næringsliv, ville nok aldri sett dagens lys hvis AI fikk bestemme. Alene. Samtidig gir AI oss også nye muligheter som vi må tørre å utforske, forklarer han.
Målet med foredraget er å gi tilhørerne hjelp for å identifisere, verdsette og stimulere kreativiteten blant de ansatte.
-Kreativitet er nøkkelen til innovasjon og verdiskaping. Jeg ser frem til å dele min kunnskap og gi noen råd om hvordan folk kan utløse og forvalte denne viktige ressursen, samtidig som vi skal ha det gøy, avslutter han med et smil.

Her kan du lese mer om programmet 

Og har du lyst å høre litt av Ole Fredriks innspillinger - kan du gjøre det her: 

Repka: https://open.spotify.com/album/086OCn947NCnzNH3TJiPSU?si=QD_8e6PDQUCnOAHoG04trw

Beyond the Forest: https://open.spotify.com/album/4OnNWjl5TPsIVvoMgFHrNI?si=N7PCUcSmShuwnTs3OpjlKg

Serene Echoes: https://open.spotify.com/album/4UxhwXgsJkajtfVIjk1PKr?si=wyMViQdbTvePpkIDuoNVpQ
 
Vil du motta nyhetsbrev og invitasjoner?
Arrow

Hovedsamarbeidspartnere

SPV
Karmsund havn
Vassbakk & stol
Haugesund sparebank
Haugaland Kraft
Gassco
Dnb
Hatteland
A. Utvik
Sparebank 1 SR-bank
Hydro
Eurojuris Haugesund